Pluspunten voor bezitters

Schitterende prestaties. Onbezorgde rijervaring.

De overstap op elektrisch heeft een aantal in het oog springende pluspunten zoals: nooit meer stoppen op een benzinestation, geen olie, geen uitlaatgas enz. Dit is natuurlijk het meest opvallend, maar er zijn nog heel wat andere pluspunten voor de bezitter van een Zero-motorfiets die niet meteen duidelijk zijn. Achter het ontwerp van elk geavanceerd model gaat een filosofie schuil van elegante eenvoud die het gewicht van de motorfiets beperkt, vrijwel alle periodiek onderhoud aan de aandrijving overbodig maakt en die de machine versneld doet accelereren. Het eindresultaat is een uiterst opwindende rijbeleving die de bezitter elke kilometer weer volop genoegen geeft.

Perspectief op lange termijn

Zero is een topmerk en ontwerpt elke motorfiets met de kwaliteit en integriteit die een buitengewone rijervaring inspireren. Daarnaast pakken de aanschafkosten van een Zero in werkelijkheid beter uit dan op het eerste gezicht lijkt, vergeleken met zijn tegenhangers met traditionele verbrandingsmotor. Elke gereden kilometer op een Zero is een stuk goedkoper en verschaft meer rijplezier, omdat het periodiek onderhoud aan de aandrijving vervalt en benzine tanken niet langer nodig is. In vergelijking met andere topmerken wordt snel duidelijk dat de bezitter van een Zero al vanaf de eerste dag geld bespaart op benzine en onderhoud. Gerekend over de gehele levensduur van de motorfiets zullen veel bezitters van een Zero meer besparen dan wanneer de keus was gevallen op een vergelijkbare machine met verbrandingsmotor.

Onderhoudsvrije aandrijftechniek

Alle motorfietsen van Zero hebben een directe aandrijving met een onderhoudsvrije aandrijflijn. Bij dit uitermate efficiënte systeem wordt de aandrijfkracht van de motor rechtstreeks overgedragen op het achterwiel, via een robuuste en geruisarme aandrijfriem met constante riemspanning. Directe aandrijving beperkt niet alleen frictieverliezen doordat hiermee koppelingen en tandwielen vervallen, maar verlaagt ook het gewicht van de motorfiets en zorgt dat routineonderhoud voor de aandrijving vrijwel overbodig wordt.

15 dingen die voortaan niet meer hoeven