11 kW modellen beschikbaar

Dezelfde sensatie, ander rijbewijs.

Vrijheid vanuit de losse pols

De Zero S 11 kW en Zero DS 11 kW zijn een sensatie om te rijden, gemakkelijk om te onderhouden en bieden de beste rijervaring in hun categorie. Of je nu een beginnend motorrijder bent of een heropstapper; beleef de voordelen van elektrisch rijden zonder de kosten en het gedoe van een volledig motorrijbewijs.

Voor het rijden van Zero’s 11 kW modellen is een A1 of in België zelfs een B rijbewijs vereist, als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. In België is het toegestaan met een B rijbewijs op een 11 kW Zero te rijden als het rijbewijs minstens twee jaar in bezit is en na een verplichte rijtraining van vier uur. In Nederland is het niet toegestaan een 11 kW motorfiets te rijden met het autorijbewijs en dient minimaal het A1 motorrijbewijs te zijn behaald.

Zero S

  • Ideaal voor dagelijks gebruik
  • Optionele ZF7.2 en ZF14.4 accupakketten leverbaar
  • Bereik tot 359 km

Ga naar Zero S

Zero DS

  • On- en off-road gaan waar je wilt
  • Optionele ZF7.2 en ZF14.4 accupakketten leverbaar
  • Assertieve rijpositie
  • Dual-sport banden van Pirelli, instelbare Showa-schokdempers

Ga naar Zero DS

Eisen aan een rijbewijs voor elektrische motorfietsen

In vergelijking met hun tegenhangers met verbrandingsmotor bieden elektrische motorfietsen een unieke rijervaring, ook al door hun andere krachtbron. Met een elektrische motorfiets komt vanaf stilstand alle aandrijfkoppel en motorvermogen onmiddellijk beschikbaar. Het koppel wordt over het hele toerenbereik bovendien soepeler en gelijkmatiger overgebracht op het wiel.

In de EU gelden andere criteria voor een rijbewijs voor elektrische motorfietsen. Het grote verschil is dat elektrische motorfietsen geclassificeerd en officieel erkend worden volgens hun continuvermogen, dus niet volgens het maximumvermogen zoals bij motorfietsen met verbrandingsmotor.

Maximumvermogen versus Nettovermogen versus Continuvermogen

  • Maximumvermogen (of piekvermogen) wordt gedefinieerd als het absolute maximale vermogen dat een aandrijflijn kan produceren. Dit vermogen bepaalt de nominale waardering van elektrische voertuigen in regio’s die de SAE-normen volgen.
  • Nettovermogen wordt gedefinieerd als het vermogen dat de motor duurzaam kan produceren na een draaiperiode van drie minuten op 80% van het maximumvermogen, overeenkomstig de UNECE Verordening Nr. 85. Dit vermogen bepaalt de nominale waardering van elektrische voertuigen in regio’s die de Europese normen volgen.
  • Continuvermogen wordt gedefinieerd als het vermogen dat de motor gedurende 30 minuten duurzaam kan produceren, overeenkomstig de UNECE Verordening Nr. 85. Dit vermogen bepaalt de nominale waardering van elektrische voertuigen in regio’s die de Europese normen volgen.